Vår vision

Opphem Malt bedriver en lokalt förankrad produktion där vi kombinerar det
hantverksmässiga med en stor hänsyn till miljö och resursutnyttjande.


Vi använder så långt det är möjligt råvaror från trakten. För lagring av whisky
använder vi en stor del fat av Svensk Ek. Eken kommer typiskt från Småland och
binds till fat av Thorslundkagge AB. På så sätt minimerar vi transporter och främjar
företagande i närområdet. Svensk Ek och lokalt producerade råvaror ger oss möjlighet
att leverera unika produkter med lågt miljöavtryck och en stark koppling till bygden.


Modern småskalig utrustning för bryggning och destillation minskar energiåtgången
och spar resurser. En modern utrustning, lättanvänd och med viss automation, gör
också att fler kan delta i produktionen.


Vår whisky destilleras och lagras på plats i Opphem. Den når kunderna genom
faterbjudanden, Systembolagets kanaler, provningar i egen regi samt lokala
utskänkningsställen, mm.


Vår öl bryggs i små unika satser, den lagras och buteljeras på plats. Fatlagrade
varianter skapas genom att återanvända tidigare använda whiskyfat. Ölen når
kunderna via lokala utskänkningsställen, provningar i egen regi och Systembolagets
kanaler.


Genom “Maltakademin” erbjuder vi medlemmar kunskap och upplevelser inom
ämnesområdet “Maltdrycker”. Evenemangen består typiskt av provningar, studieresor,
praktiskt arbete i produktionen, mm.


Opphem Malt AB skall vara ett företag med en kommersiellt gångbar produktion.
Samtidigt skall vi vara en engagerande del av bygden där vi verkar.