September 2021

6/9 Vatten

Efter en ganska låg aktivitet på bygget under sommaren så kom vi igång idag. Johan från Ternstedts kom och drog in inkommade vattenstam, nu finns det ett 28 mm rör med inkommande vatten. Hurra!Medan Johan höll på med sitt ägnade Tobbe och Anders H sig åt att skrapa rent golvet i produktionslokalen. Våra hjältar från Målerihantverkarna kommer att hjälpa oss måla golvet i närtid.Vi hann också med att montera duschblandare, toalettstol och handfat på toan. Rördragningen är påbörjad, snart har vi varmt och kallt vatten i kranarna.

8/9 Specialite

Kvällsarbete idag och det hände mycket. Mats och Daniel från Målerihantverkarna kom efter ordinarie jobb och målade golvet i produktionslokalen. På några få timmar hann de förbereda, rolla alltihop 2 gånger och fika mellan. För mig som amatör upplevs det som någon form av världsrekord. ?Medan Mats och Daniel slog rekord så ägnade Anders H mig åt att dra de sista rören för att kunna koppla på vattnet på toan. Så nu finns det för första gången rinnade vatten i lokalen. Det går till och med att spola på toan.

Lite stolt är Anders H eftersom rörkrökning absolut inte är en specialitet!

17/9 Dan före dopparedan

I dagarna 2 har vi varit på plats och jobbat i destilleriet. Framför allt har det dragits el av Håkan och Lasse (Anders H har fått klamma lite kabel också). Dessutom har Tobbe och Anders H ägnat sig åt att förbereda arbetsdagen i morgon.

18/9 Arbetshelg

En stor dag idag. Den sista arbetsdagen på bygget. Visst finns det lite småsaker kvar att göra, men nästa arbetsdag kommer inte att vara en byggdag. Det är inte långt kvar innan vi kan avskuta byggnadslovet nu. Tack alla som var med, och tack alla ni andra som bidrar på så många olika sätt.