Anders Haglund

Varför har du engagerat dig i Opphem Malt?
När vi, ungefär samma gäng, satt på whiskyprovning efter whiskyprovning och sa ”Hur svårt kan det vara?”, så var vi ju helt enkelt tvungna att bevisa att det går. Och lever man på en liten ort så måste man tillsammans se till att det händer saker.

Vilken är din relation till whisky och öl?
Jag dricker båda med stor glädje, var för sig eller tillsammans. Men jag är absolut ingen kännare och kan ändra smak från den ena gången till den andra.

Har du någon vision om Opphem Malt om 10 år?
Då har vi en pågående produktion av whisky och öl, där vi hittat en egen stil och plats på marknaden. Vi är ingen stor aktör men det finns en ekonomisk bärighet. Personligen är jag fortfarande en del av verksamheten och kan glädjas åt att få dricka saker som jag var med och hällde på tunna i mitten av 20-talet.

Är det något i det pågående arbetet som hittills överraskat dig?
Den positiva inställningen hos kommun och myndigheter, aldrig svårigheter, bara lösningar – egentligen ingen överraskning, men ändå. Att allt tar längre tid än man tror, trots att man tror att det ska ta längre tid än man tror – ingen överraskning det heller alltså. Hur oändligt mycket det är som man inte kan, men man behöver lära sig.