December 2021

1/12 En rejäl applåd

Fönstret på övervåningen har fått galler. Jäkligt snyggt blev det. Marie ska ha en rejäl applåd för ett snyggt utfört jobb. Det finns en plan även för fönstret på nedervåningen. ”Stay tuned” som man säger.

6/12 Julgranen är på plats

Ni kanske tror att det inte händer något i bygget eftersom jag postat så få inlägg på sistone. Det är bara delvis sant. I morgon är det slutsamråd med kommunen på plats. Det vore en verklig milstolpe och julklapp att få bygglovet officiellt avslutat. Så håll tummarna i morgon förmiddag. Vi har varit ett gäng som röjt det värsta under helgen och måndagen, en sista eldragning och nu snurrar fläkten också, julgranen är på plats.

15/12 Det verkar till och med fungera

Idag har larmet kommit på plats. IR-detektorer inomhus, magnetdetektorer på dörrarna och en central som kopplar ihop alltsammans trådlöst. Det verkar till och med fungera.

20/12 Nya tag imorgon

Idag lyfte Tobbe och Anders H i den nya isolerglaskasetten i fönstret på nedervåningen. Den är en del både i brandskyddet och intrångsskyddet. Tack till MJT i Kisa som lånade ut lyftverktygen.Nu är det bara gallret som skall dit i samma fönster, så är alla komponenter på plats för att kunna godkännas som “skatteupplag”. Nya tag i morgon, vi vill vara klara till jul.

21/12 Skatteupplag

Idag har Torbjörn och anders H varit på plats och arbetat med gallret för fönstret på plan 1. När det nu är klart har vi alla säkerhetsanordningar på plats. Så ikväll skickar jag in bilder på all säkerhet till Skatteverket. Så hoppas vi att besked om godkännande som “Skatteupplag” kommer som en möjligen lite försenad julklapp.

Lämna en kommentar