Januari 2021

8/1 Det händer mycket nu

Idag har vi varit 3 som arbetat bort julfläsket i destilleriet. Det är sista rycket med gipsen på plan 2. Så pass sista rycket att vi börjat städa av inför spackling och målning.

Målerihantverkarna (malerihantverkarna.se), som skall hjälpa oss med ytskikten, var på plats och tittade, förhoppningsvis börjar det arbetet under nästa vecka.Nästa arbetsdag, i alla fall för mig och Tobbe, blir på söndag. Välkommen du med om du har möjlighet och lust.

10/1 Arbete och planering

Idag har det varit full arbetsdag i destilleriet. Arbetsgruppen “Interiör” (Annika, Roger, Marie) diskuterade inredning, färgsättning och materialval inför Målerihantverkarnas arbete.

Parallellt ägnade Anders H sig åt att sätta det tredje lagret gipsskivor i taket på plan 1 tillsammans med Tobbe och Roger. (Han lovar att han aldrig mer skall gipsa ett tak när det här är klart) Något som är härligt är att vi nu har ett klimattätt skal och därmed rimlig inomhustemperatur. Hurra!

11/1 Tre lager

Igår fick vi upp tredje lagret takgips i hela produktionsdelen. Idag är Anders H själv på plats. Har fyllt livet med spänning genom att köra släp med sommardäck till K-bygg och hämtat mer gips.

Dags för taket i förrummet och toan. Det blir nog inte många skivor satta, dagen får ägnas åt att röja så det går att jobba. Bygge består till stor del av att flytta runt prylar.

13/1 Ytskikt

Premiär för arbete med ytskikten idag, en ny fas påbörjas.

Idag kom Daniel från Målerihantverkarna och började spackla väggar och tak på plan 2. Det går fort när proffs arbetar. Troligen fortsätter de i morgon.Jag och Roger ägnade dagen åt att försöka bana väg för deras arbete. Dessutom arbete med att färdigställa mindre gipsningar som saknats. Dessutom tog vi tag i inbyggnaden av entrédörren.Heldag för flera personer, det plöjs in mycket arbete i projektet nu.

14/1 Spackling

Full fart idag igen (glömde tyvärr fota tillräckligt).

Daniel har fortsatt spackla på plan 2. Vid det här laget har han på 2 dagar fått upp mer spackel än Anders H sammanlagt gjort av med under ett helt liv. Tobbe och Anders H har varit tre vändor till K-Bygg för att lämna och hämta material. Resten av dagen har gått åt till att få till de sista gipsningarna. Inte riktigt klart ännu, men det närmar sig.

I morgon blir det besök hos en smed för att diskutera bygge av Pot Stills.

15/1 Besök hos Asp och Karlsson

Målerihantverkarna har jobbat vidare, nu är det snart dags att måla plan 2. Interiör-gruppen har varit på plats och testat olika kulörer.Vi fortsätter att tömma, städa och färdigställa på plan 1.

Tobbe och Anders H har varit på ett första besök hos en lokal smed för att titta på möjligheterna att få Pot stills tillverkade. (Bilden är på tillverkningen av ett helt annat destilleris Pot stills hos en helt annan smed). ?

17/1 “Det sista”

Full arbetsdag igenTotalt har 7 personer bidragit till dagen på olika sätt, tack alla!

Bjälkar och stolpar har tvättats och borstats på bägge planen. En förberedelse för målning med brandskyddsfärg. En takbjälke på plan 2 har reparerats. Fortsatt gipsning av det sista. Så fort en bit är klar hittar vi en till, så det där med “det sista” känns lite tveksamt. Det som återstår är delar av trapphuset mellan planen och inramningen av entrédörren.Vi har kopplat bort elen från det intilliggande stallet för att kunna ta bort gamla kablar och armaturer.Entrédörrens montering har varit under diskussion, mått är tagna. Beställning i närtid.

Om någon har en dubbeldörr över, 17×21 eller 18×21, som klarar 60 minuter brand så säg till.

Sedan har det röjts och städats för att Målerihantverkarna skall kunna börja jobba med plan 1 också.

24/1 Mycket är det…

Idag har vi varit 5 personer på plats i lite olika omgångar. Bygget har kommit så långt nu att det är svårt att hitta byggjobb att göra. Det är verkligen sista rycket innan det är dags att ta itu med annat.Men det har i alla fall hänt en del idag.

  • Isoleringen har kommit på plats ovanpå taket till plan 2.
  • Den brandcellsavskiljande dörren i trapphuset till plan 2 har monterats.
  • Redan tidigare i veckan städades plan 1 så snyggt att man blir tårögd.

Dessutom har det varit planeringsmöte inför uppbyggnad av produktion. Samt hållfasthetsberäkning av stolpar och bjälkar inför brandskyddsmålning.

Mycket är det…

30/1 Träff på plats

Det hände mycket. Interiörgruppen träffades på plats för att diskutera allt från färgval, höjd på bröstpanel och hur vi skall få plats med städutrustning.

Parallellt förberedde Tobbe och Anders H plattläggningen i förrummet. Det är en del räknande, städande och dessutom skulle golvet få en primer.