Februari 2021

2/2 Hur snyggt som helst

Idag har jag och Tobbe kört ytterligare ett pass med plattläggningen. Så nu är hela förrummet klart. Blir ju hur snyggt som helst. Återstår att foga, men det får nog vänta lite.

6/2 Måla, kapa, spika

Idag har Annika, Marie, Roger och Anders H gjort en insats. Mest de andra som har satt bröstpanel i förrummet, det har målats, kapats och spikats för glatta livet.

Fint blir det.

7/2 Klara med förrådet

Idag har Tobbe och Anders H jobbat med plattläggningen. Vi blev klara med förrådet och utrymmet nedanför trappan. Kanonjobb.Blivit mycket bilder på Tobbes rumpa på sistone, men nu är det slut med det.

9/2 Ännu en vägg

Så där ja. Ännu en vägg med pärlspont på plats. Både limmad o spikad eftersom det var lite ont om spikfäste bakom. Nu åker jag hem för idag.

11/2 Städdag för brandskyddsfärg

I kväll kom ett gäng från Målerihantverkarna och gjorde underverk med spackelspadarna. Dessutom sprutades alla bjälkar och stolpar med ett första lager brandskyddsfärg.

Vi vill ju göra ett gott intryck, så det var bara att sätta igång och röja. Av bara farten fick hygienrummet primer på golvet efter röjningen.

12/2 Många fronter

Fredagen den 12:e februari! Marie och Roger har jobbat vidare med bröstpanelen. Dessutom har toalettdörren fått foder och Roger har påbörjat inredningen av städskrubben.

Vad som inte syns på bild var att vi dessutom hade ett första möte med elektriker.

Det händer saker på många fronter nu.

15/2 Första lagret

Idag, måndag 15/2

Har Anders H satt första lagret våtrumsmembran på plats i hygienutrymmet. Eftersom det saknas kapilärbrytande skikt under betonggolvet kommer vi bara att sätta membran där fukttrycket uppifrån är som störst (läs duschhörnan).

17/2 Provmåla

Idag har det en lugn dag i destilleriet. Annika och Marie har varit på plats och provmålat olika kulörer på fondväggen längst in i destilleriet. Anders H har lagt lagt på ytterligare ett lager våtrumsmembran.(Men i morgon blir det full fart igen med spackel, klinker och bröstpanel)

18/2 Klinker

Idag har Anders H Roger och Tobbe kört full dag. Roger har fortsatt med bröstpanelen. Anders H och Tobbe har fått på klinker i våtrummet. Ikväll kommer dessutom Målerihantverkarna för att fortsätta med brandskyddsfärg och spackel.

20/2 Slutmålning

Nu har vi börjat med slutmålningen.

Ett stort steg och väldigt kul.

21/2 Det blir härligt

Idag har vi varit 4 personer på plats.

Tobbe och Anders H har jobbat med målningen på plan 2. Taket på plan 2 är färdigmålat och väggarna har fått sin ockragula slutfärg. Marie har spacklat och målat bröstpanelen på plan 1, den har börjat få sin slutligt grå färg. Roger har jobbat vidare med städskrubben under trappan. Vi närmar oss ett läge när vi kan täcka av golvet på plan 2, det blir härligt.

Men det är väldigt mycket arbete som återstår.