Juli, Augusti, September 2022

24 Juli

Ett litet steg är också ett steg. Idag har faten som ligger och mognar fått tydligare numrering. Annika, den enda av oss med rimlig handstil, utförde jobbet.

16 Augusti

Anders riggar ledning som ska förse ölprocessen med vatten. För ni vet väl att vatten är livsnödvändigt? Det går inte att brygga öl utan vatten.

Nästan som en liten arbetsdag i destilleriet idag. Hösten är snart här och det gäller att växla upp lite. Idag har vi varit 4 personer på plats och jobbat. Anders, Torbjörn Roger och Pia har arbetat med att få diskbänkarna på plats, dragit vatten och planerat de administrativa delar som krävs för att få börja brygga öl.

25 Augusti

Idag var Torbjörn och Anders på Kinda-Gurka. Vi köpte 3 st 200 liters plasttunnor. Tanken är att använda dem som jäskärl, förutsatt att vi kan få bort ”doften”. Gäller att få död på alla mjölksyre-bakterierna också, annars kommer vi att skapa världens första ”sur-whisky”.

3 September

Dragit fram vatten så vi kan fylla stora VVB. Inget gigantiskt språng, men ett litet steg ändå. Ha en härlig lördag!

27 September

Julafton

Vid 9-tiden dök lastbilen upp med våra paket från iStill-tomten i Holland. Tjejen som körde lastade av alltihop på gårdsplanen och sedan stod vi där, Torbjörn och jag. 3 kolli, där det största väger drygt 400 kg. Men raskt snickrade vi en landgång och en pallyft hade vi hyrt i förväg. Det var inte enkelt, men med lite arbete står nu lådorna på plats i produktionslokalen. Det börjar bli fullt.

Unboxing

Det kanske blir läge att packa upp och montera på arbetsdagen på söndag.