Oktober, November, December 2022

2 Oktober

Arbetsdag, mycket blev gjort. Mycket återstår.

8 November

Det händer saker lite i taget. I dagarna monteras pannan.

11 November

Lite som hänt. Torbjörn, Marie och Anders H har varit på plats igår och lite idag. Varmvattenberedaren är inkopplad. Bägge diskbänkarna har fått avlopp. Tre supersnygga hyllor för våra glas har kommit på plats.

13 November

Ännu lite pyssel i destilleriet. Torbjörn jobbade med våra fina hyllor på övervåningen. Anders H kopplade in varmvattnet i produktionslokalen, inte lika sexigt kanske, men ska man göra öl och whisky lär det vara bra med vatten i kranen.

22 November

Idag har 2 st Anders gjort 2 st hål i väggen. Det skall bli platsen för kylvatten in och kylvatten ut.

25 November

Idag har Annika och Anders H jobbat i destilleriet. Annika har börjat förbereda inför vårt Öppet Hus den 3/12. Anders H har ägnat mig åt att bygga en första provisorisk placering av kylvattenpump och kyltorn. Lyckades dar ut lite slangar också. På det hela taget en produktiv dag.
(Det ser ut som om tornet lutar på en av bilderna, men det gör det inte, bara kameran som luras)

26 November

Idag har Annika och Anders H härjat i Mellangårdens skogar med grensax och såg. Vi måste ju få till lite julstämning i destilleriet.

27 November

Idag var Torbjörn, Marie, Annika och Anders H på plats i destilleriet. Dels fixas det och pyntas inför Öppet hus den 3/12, dels har det monterats lampor och målats, mm.

3 December

Idag har vi genomfört vårt “Öppet hus” i lokalerna, succé är ordet Anders H kommer att tänka på. Ett 70-tal besökare kom förbi, fikade, åt gröt och korv, fick höra om tillverkningen och beundrade våra fina lokaler. Tack till alla ni som kom. Tack till er som slitit med genomförandet.

8 December

Tobbe och Anders H har ägnat större delen av dagen åt att bygga en bro över bäcken bakom destilleriet. Från bron har vi placerat en sugslang så att vi skall få in kylvatten till våra olika processer. Det närmar sig…

Full arbetsdag i destilleriet idag med. Torbjörn och Anders H har varit på plats och jobbat med kylningen och framför allt fått en första ventilation på plats. Först var vi tvungna att bygga en arbetsplattform. Vi borrade ett pilothål och sedan sågade vi med sticksågen från insidan och med motorsåg från utsidan. Blev riktigt bra till slut.

21 December

Igår fick vi en storkökskran på plats. Idag har det jobbats med att få till ett 32A uttag till pannan och ett kedjespel för att kunna lyfta maltpipa ur bryggverket. Men nu tar vi jullov ett tag. Ha en härlig helg allihop