Maj 2021

7/5 Kyliga gryningen

I den kyliga gryningen möttes vi, jag, Ulf och Roger. Planen var att trotsa vädrets makter och få upp balkongen utanför utrymningsdörren på plan 2. Uffe hade som vanligt gjort ett fenomenalt elegant förarbete, det var nästan som om det byggde sig självt. Efter 4 timmars strukturerat arbete bröt vi för dagen. Balkongen är klar sånär som på räcket, det får vi ta en annan dag. Suveränt jobbat!

24/5 En hel handfull

I lördags var vi faktiskt en hel handfull människor som gjorde nytta i destilleriet på olika sätt. Annika, Marie och Roger gjorde en strålande insats i utemiljöerna. Det planterades och byggdes spaljéer och räcken. Inne i lokalerna ägnade jag och Tobbe oss åt att sätta golvsocklar på plan 2. Ett räcke runt trappan påbörjades också.

28/5 Kontakt

Ett stort ögonblick. Belysningen i produktionslokalen tänd för första gången.

Idag var en stor dag i destilleriet. Ljuset tändes i produktionslokalen och vi kunde avveckla byggelen. Efter ett år där vi hela tiden vadat i trassliga kabelhärvor och jobbat i bristfälligt ljus. Fantastiskt! Känns verkligen som ett stort ögonblick.Tändningen var resultatet av 2 dagars hårt arbete med kabeldragning och montering av komponenter. Håkan (elektrikern) och Lars har gjort ett strålande arbete. Tobbe och jag har gjort vårt bästa för att hjälpa till med enklare uppgifter. På fredagen anslöt Anders och Emil också för att hjälpa till. Parallellt med detta har Tobbe dessutom byggt ett trappräcke på plan 2. Som slutkläm städade vi lokalen.Så nu finns et full belysning på plats i produktionslokalen och el i eluttagen. Inom kort skall det sprida sig till resten av lokalerna är det tänkt.Inte nog med det… i helgen blir det solsken.

Allt går åt rätt håll.