Annika Haglund

Varför har du engagerat dig i Opphem Malt?
Idén kom upp på en pubkväll i Opphem, jag var inte själv där. Men så hörde jag om idén och jag tyckte det lät som en bra idé, att det händer något i vår lilla bygd. Jag tycker det är kul med det småskaliga.

Vilken är din relation till whisky och öl?
Jag är i stort sett helnykterist och skulle jag dricka något så blir det varken whisky eller öl. Om jag köper det någon gång så går jag mest på flaskans utseende, de brukar ha små partier av mer ovanliga ölsorter på systemet, det tycker jag är kul.

Har du någon vision om Opphem Malt om 10 år?
Då har vi en whiskyproduktion igång, förhoppningsvis kan vi vara med i Systembolagets sortiment också. Och kanske har vi lite gårdsförsäljning. Vi ska ha goda och fint utformade produkter, jag gillar design. Kanske har vi också ett litet café där vi kan sälja fika. Vi producerar vår egen humle. Jag tror inte vi är rika men vi har roligt.

Är det något i det pågående arbetet som hittills överraskat dig?
Nej det kan jag inte säga. Jag visste att den här satsningen tar tid, kostar pengar och kräver byråkrati.