Torbjörn Stridh

Varför har du engagerat dig i Opphem Malt?
Det är spännande att se om man kan få till ett bränneri, om det går att genomföra. Jag vill lära mig mer om hur whisky och öl tillverkas, hela processen fram till att det är klart, se hur det går att få fram olika smaker. Jag skulle gärna se att vi får fram tre, fyra olika standardsorter av öl och utifrån det experimentera vidare. Och så är det en kul social grej att engagera sig i. Whisky vet jag inte mycket om så där får jag lära mig från grunden.

Vilken är din relation till whisky och öl?
Jag tycker om både whisky och öl. När det gäller öl har jag alltid varit en typisk Lagermänniska men nu ska det bli spännande att utforska nya sorter.

Har du någon vision om Opphem Malt om 10 år?
Då tror jag att vi har ett bryggeri och att vi har kommit igång med vår whiskytillverkning, kanske så att vi har kunnat börja smaka av våra whiskysorter.

Är det något i det pågående arbetet som hittills överraskat dig?
Att det är så pass enkelt att göra ett gott öl. Och samtidigt svårt att göra om det och få till samma smak igen, det är så många olika parametrar i tillverkningen. Vi har provat, vi är inne på åttonde, nionde satsen, just nu bubblar champanjeöl.