Marie Stridh

Varför har du engagerat dig i Opphem Malt?
För mig handlar det mycket om Opphem – att vi gör saker ihop, att vi kan förverkliga en sån här idé. Det blir en social grej, det är roligt helt enkelt.

Vilken är din relation till whisky och öl?
Whisky har jag lärt mig dricka under de senaste 15 åren. Numera tycker jag om det, men inte alla sorter. Och öl – jag är ingen öldrickare men kan njuta av en öl i solen. Annars är jag mer åt vinhållet. Men jag tycker det är kul att det går att göra god öl, det är mycket liknande processer som i bakning. Vi börjar snart brygga vår egen öl.

Har du någon vision om Opphem Malt om 10 år?
Ölbryggningen är etablerad och vi har etablerat ett litet whiskydestilleri, vi har några tunnor som ligger och väntar.

Är det något i det pågående arbetet som hittills överraskat dig?
Vi är ett litet gäng som brinner så starkt för detta. Vi har en stark vision men är också realistiska. Det som jag verkligen är positivt överraskad över är att det är så många som sluter upp på vår vision. Många som har samma värdegrund som vi själva – att stötta lokala projekt, stötta andras idéer och tankar. En del har pytsat in pengar, en tusenlapp eller mer, andra gräver och bygger eller hjälper till på annat sätt. Det är häftigt!