Mars 2021

3/3 Soligt men kallt

Igår var det en solig men förfärligt kall dag i bygget. Så det passade bra att entrédörren slutligen kom på plats och drevades ordentligt, nu är skalet tätt på riktigt. Finsnickaren Roger arbetade på med städskrubb och krönlister. Annika och Marie slet som slavar med att skura och såpa golvet på plan 2, det ska väl på några lager såpa till misstänker jag.Glöm inte att anmäla er till vårens ölprovningar. Antingen via mail eller via evenemanget här i vår FB-grupp.

4/3 B(r)yggdag

Idag har Tobbe och Anders H haft en så kallad b(r)yggdag. Dvs vi har höjt stämningen på bygget genom att ha lite bryggning igång i bakgrunden. Vi har drevat dörrar med stenull. Anpassat de gamla yttre entrédörrarna till de nya inre. Och framför allt målat en massa tak och väggar. Några glada besökare kom förbi och beundrade vårt arbete, alltid lika trevligt. Conny hade dessutom med sig en gåva i form av 11 oljefyllda radiatorer och en toastol, man tackar!Som belöning fick vi avsluta dagen med att ställa 30 liter vört på jäsning.

7/3 Föräldrar fritt

Medan Anders H varit på andra äventyr några dagar har Tobbe och Marie slitit på i destilleriet. Målat, fogat och röjt. jag smet förbi idag och kollade, det blir så jäkla fint!

9/3 Tack för lånet

Tobbe och Anders H har tagit ett pass i eftermiddag. Byggvagnen som vi fått låna av K-Bygg har varit till glädje länge, men nu var den mer i vägen. Så idag fick den åka tillbaka till K-Bygg med ett stort tack för lånet.Resten av tiden ägnade Tobbe åt att måla trapphuset, medan jag ägnade mig åt att skära in de sista bitarna klinker intill entrédörren och inne i förrådet.Snart är det dags att få på färg i själva produktionslokalen.

10/3 Arbetet fortskrider

Marie har ägnat stora delar av dagen åt att måla panelen i förrummet. Roger har slitit med dörrfoder, dörren till städskrubben och annat finsnickeri. Anders H har stört alla genom att såga klinker till sockeln på toan. På kvällskvisten kom Daniel och Mats från Målerihantverkarna och fortsatte med spacklingen i produktionslokalen.

12/3 idka fog

Målning, såpaskurning av golv och städning har utförts av Marie, Tobbe, Anders och Annika. Tobbe och Anders fortsätter träget under eftermiddagen med att foga klinkergolvet…blir hur fint som helst ska ni veta!!

Dagens arbete! Golvet såpat igen på plan 2, taken i produktionslokalen har grundmålats, panel och dörrfpoder har målats, vi har börjat foga klinkergolvet. Mycket händer!

13/3 Tippen toppen

Ytterligare en arbetsdag i destilleriet. Tobbe målade Anders fogade och såpade golv. Även Aninka arbetade med golvet på övervåningen. Anders L lastade sopor för vidare färd till tippen?

15/3 Meterstolpe

Idag har Anders H fogat de sista klinkergolven. Det är väl ingen milstolpe direkt, men ändå ett moment att lägga till handlingarna. En ”meterstolpe” kanske.

21/3 Fog eller kaviar?

Lördagen bjöd på soligt men kallt väder. Vi värmde oss med arbete i destilleriet. Golvsocklar till plan 2 betsades och är klara att monteras. Vi hämtade gamla telefonstolpar som skall bli ben till balkongen. Någon gick bärsärk och misshandlade en oskyldig kaviartub. Mjukfogen kom på plats i toarummet. Det händer spännande saker hela tiden.

25/3 Nödlösning

Idag har AndersL, Tobbe och Anders H fått avloppsstammen på plats. Så från och med nu kan man hälla saker i avloppet och det hamnar i brunnen. Alltid lika skönt att jobba med hästgödsel i foppatofflorna.Ett litet steg för mänskligheten kan känns stort för en nödig människa.

29/3 Av korn kommer mycket gott

Igår fick Marie korn på ett parti om 140 betongplattor som skänktes bort i Vidingsjö. Så Tobbe och jag åkte en tur och hämtade. Hårt arbete, men det blev väldigt prisvärda plattor. Hemfärden gick sakta och försiktigt med tungt lass. Nu vilar plattorna prydligt staplade utanför destilleriet. Där är de tänkta att snygga upp ytan framför och vid sidan av entrén.